16. november 2012

Eventyr og fortællerkasser

Det findes mange gode eventyr og fortællinger som bør fortælles.

At bruge eventyr- og fortællerkasser er en god, hyggelig, lærerig, konkret og sjov måde at få børnene mere med i handlingen og for at øge deres sproglige forståelse.

Nogle af de kasser du ser på denne side er hentet fra forskellige institutioner i Aalborg Kommune, sprogkonsulenter og eget materiale.

Det er tænkt som inspiration og jeg ønsker jer god læsning!Finn Herman

Det er en sød historie hvor de 5-6 årige bliver  udfordret med "Hvad tror I det sker nu?" spørgsmål og det får også lov til at tælle lidt.

Finn Herman er en skøn fortælling om en gammel dame og hendes krokodille Finn Herman. De kommer ud for de mest underlige ting på sin spadsertur.


Kopier nogle af billederne fra
bogen og brug dem når du læser
 historien. Børnene kan også være
 med og finde de ting frem undervejs
i fortællingen

Til de helt små

Kaj har fine støvler

En kuffert med en rød bamse og et par støvler.

Hvis det er en vuggestue som fortæller denne bog kan de små børn nok passe de små støvler og gå rundt med støvlerne på ligesom Kaj. Det vil børnene elske!

.

Mons i regnvejr
Et paraply, håndklæde, vandkande og en bil så er historien klar til at fortælles.Nogle gange kan det virke en smule svært at finde materialet. Husk! Børnene tænker ikke på om nogle af tingene er på tryk. Det kan også være man kan spørge om forældrene har noget i hjemmets rodekasse de vil bidrage med!


Du kan finde nogle flere eventyr og fortællinger på min blog under fortælling:spøgelseshistorien ...denne historie er en af børnenes favoritter...

the very hungry caterpillar -er historien om en larve der spiser MEGET og hvad sker der så... Vanten
- Dette er min favorit.